Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile trzeba ramu i procka ?

ikinloms

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , na chwilę obecną posiadam swój serwer truck do MTA . Posiadam go na hostingu maxrate płace prawie 30 zł za 40 slotów . Ale serwer się rozwija i trzeba zainwestować najlepiej w VPS i tera pojawia się moje pytanie. Ile średnio muszę liczyć ramu i procesoru na jednego gracza ? Ile potrzebuje ramu i pracesoru na około 100 slotów ? I jakie polecacie VPS'y ?

Opublikowano

Siema , na chwilę obecną posiadam swój serwer truck do MTA . Posiadam go na hostingu maxrate płace prawie 30 zł za 40 slotów . Ale serwer się rozwija i trzeba zainwestować najlepiej w VPS i tera pojawia się moje pytanie. Ile średnio muszę liczyć ramu i procesoru na jednego gracza ? Ile potrzebuje ramu i pracesoru na około 100 slotów ? I jakie polecacie VPS'y ?

Jak będziesz brał vpsa to tam będziesz miał podane ile na gracza najlepiej

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

Dużo mi to nie pomogło . Może trochę inaczej :

2x 2.5 GHz

1028 Ramu

Dysk 50GB

Transfer 100GB

( na dole mam dopisek , że idealny do małych serwerów gier ) Czy uciągne na tym 100 osób do MTA ?

Opublikowano

Powiem Ci tak, VPS się nie opłaca pod taki serwer, po 2 hosting jest nie za ciekawy.

Polecałbym Ci na ServHost założyć serwer, jak będziesz miał taką liczbę graczy jak teraz + szybko rozwijający się serwer, to ServHost doda Twój serwer do "Hosted".

Miałem tam serwer ze stałymi graczami +50/60 w dzień i sewer lajtowo stał bez lagów, także polecam.

Pasjonat
Opublikowano

2x 2.5 GHz

1028 Ramu

Dysk 50GB

Transfer 100GB

Uciągnąć, by może dało radę ale lagi mogły by być duże. Zainwestował bym w lepszy, pewniejszy hosting.

Ten, który ci kolega podał UP jest w sam raz, prócz niego masz jeszcze masę dobrych hostów.

7ba4ef2746a62.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...